U fokusu

Regionalna stabilnost po diktatu Hrvatske

Stabilnost na štetu Srbije nužno vodi raspadu Srbije. Da li je stabilnost koja vodi našem raspadu ono što nam je potrebno?

Kolumne

Dok je neoliberalizma, dug će biti drug

Neoliberalna, moderna monetarna teorija proklamuje da država može da stvara unutrašnji dug po želji i da to zavisi od vlade. Ovo, osim što nije tačno, razobličava bahatost neoliberala koji se više ne trude da stvaraju bar logički smisaona objašnjenja.

London preko Idliba cilja Vašington

Britanski imperijalistički establišment je odlučio da, u trenutku kada za dva meseca slede ključni izbori za kongresmene u SAD, podrže anti-trampovske snage, koje po svaku cenu žele da zadrže svet u neoliberalnom post hladno-ratovskom poretku.

Mozaik američke obaveštajne kabale

Bez uporišta u centru globalnog mehanizma, oličenom u američkoj obaveštajnoj hidri laži i obmana, svi koji svoj autoritet zasnivaju na globalističkom topuzu ostaće sami među svojima, koje ne osećaju kao svoje već kao inferiorne. Dobro bi bilo da se koliko danas bar sete Božje zaposvesti „Ne laži“.

Maligni uticaj imperijalne Britanije

Raskrinkavanje britanske opsenarske retorike i sužavanje prostora slugama kulta moći, koji neguje neoliberalni globalistički establišment, postaje suštinsko za opstanak nacije i slobodu individue.

Feljton

Ogledalo

Ovo je priča o nezakonitoj nacionalizaciji i medijskom progonu od strane izvršne vlasti. Čovek protiv koga je, naizgled, ta kampanja sprovedena nije urbani lik i u javnosti važi za osobu bez mnogo skrupula kome je inicijalno pomogao bivši diktatorski režim.

Problem je, bez obzira na lični stav o njemu, to što izvršna vlast, pod premijerom koji se promovisao kao dobar i pošten, u toj kampanji nije postupala po zakonu, pa čak ni u interesu Srbije.

Publikacije instituta Paralaks