U fokusu

Lažljivci i njihovi bezumni megafoni

Anglo-saksonski obaveštajni establišment još jednom se potvrđuje kao gomila lažljivih, pokvarenih i obesnih smutljivaca, a njihovi nvo i novinarski satrapi, kao beščasni, nedoklepani i beskarakterni. Ove spodobe, kao i njihove političke nalogodavce, očigledno ne interesuje istina ni informisanje javnosti, oni bi samo da ugodno žive na lažima.

Kolumne

Geostrateški kovitlac i opcije Srbije u 2016. godini

Predstojeća, 2016. godina, prilika je da se izađe iz kandži globalnog koncepta koji državama u razvoju nameće, kao racionalnu, politike koje se najkraće mogu opisati uzrečicom glavnog junaka tv serije 'Mućke', "U ovo doba, sledeće godine, bićemo milioneri".

Napredak, ali u kom smeru

Građani svake male države moraju biti impresionirani mogućnostima velike sile koja na njihovu državu ima snažan uticaj. Međutim, to ne bi smeo biti jedini osnov za donošenje odluka. Domet sile nije neograničen i nekritičko povođenje za njom ne mora nužno biti zasnovano na racionalnim razlozima.

Silovatelj, a partner

Banalizacija je tvrditi kako u sistemu regionalne bezbednosti, NATO, koji je destabilizovao region, ima važnu ulogu kao garant bezbednosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, kad se praktično Srbija primorava na podvrgavanje ilegalnim interesima NATO-a.

Ko je lud ne budi mu drug

Teško je razumeti državu čija bi politička vrhuška za cilj mogla imati da iseče granu koja njihovoj državi i armiji omogućava da troše bez pokrića i ucenjuju druge države. Upravo zato, takve države se treba kloniti.

Feljton

Ogledalo

Ovo je priča o nezakonitoj nacionalizaciji i medijskom progonu od strane izvršne vlasti. Čovek protiv koga je, naizgled, ta kampanja sprovedena nije urbani lik i u javnosti važi za osobu bez mnogo skrupula kome je inicijalno pomogao bivši diktatorski režim.

Problem je, bez obzira na lični stav o njemu, to što izvršna vlast, pod premijerom koji se promovisao kao dobar i pošten, u toj kampanji nije postupala po zakonu, pa čak ni u interesu Srbije.

Publikacije instituta Paralaks