Publikacije

/en/file/show/Images/Publikacije/korica diskretna istorija.jpg Diskretna istorija evropske integracije

Knjiga pruža uvid u deo procesa, uglavnom iza scene, koji su uslovili oblikovanje Evropske Unije. Međunarodni i društveni odnosi predstavljeni su na način koji omogućava jasnije razumevanje nekih procesa, ali i mehanizam oblikovanja institucija EU.

/en/file/show/Images/Publikacije/korica medjunarodni odnosi.jpg Međunarodni odnosi pred našim vratima

„Na originalan i dinamičan način, kroz analizu konkretnih stanja i situacija, autor je dao prikaz međunarodnih odnosa krajem XX i početkom XXI veka... Knjiga je istraživački praktikum o pojmovima koji karakterišu međunarodne odnose posthladnoratovske epohe."

/en/file/show/Images/Publikacije/korica kratke price.jpg Kratke priče, mnogo pitanja i malo odgovora o globalizaciji, bivšoj Jugoslaviji i Srbiji

Izvod iz predgovora: "Ovo je knjiga koja se lako čita, iako postavlja mnoge dileme pred kojima se nalazi svaki čovek, naviknut na vrednosni sklop koji ne funkcioniše u životu. Ona je svedočanstvo o našoj savremenoj istoriji u stvaranju, i nekada neverovatnim protivurečnostima ljudi koji odlučuju o našim sudbinama."

/en/file/show/Images/Publikacije/korica tajna drustva.jpg Tajna društva i njihova moć u XX veku

"Postoje dva nivoa istorijske stvarnosti. Prvi je, takozvano, javno mnjenje, koje masovni mediji serviraju prosečnom građaninu i koje će kasnije, preko pojedinaca koji ga zapisuju, postati istorija.